Debreceni fürdők – Fürdők Debrecenben - Debreceni termálfürdők - Gyógyfürdő Debrecenben – Élményfürdő Debrecenben – Debreceni aquaparkok

Főoldal

Fürdők

Keresés a weboldalban:

Fürdők

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, Termálfürdő

 

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő dús trópusi növényzetével, élményelemeivel nyarat varázsol az év minden napjára. A létesítményben hullámmedence, gyermek- és bébimedence, 12 csúszda, mászófal, sodrófolyósók, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok, barlangfürdők, élményösvény és vízicsopper nyújt tartalmas szórakozást. Az élményfürdőben mediterrán étterem, thai masszázscentrum, finn szaunával és gőzkamrákkal kialakított szaunacentrum segíti a vendégek kikapcsolódását.

Termálfürdő

 

Az egész évben nyitva tartó termálfürdő különböző hőfokú gyógyvízzel töltött medencéi, váltófürdője és gőzkamrái közkedveltek a vendégek körében. A termálfürdő és az élményfürdő között a közvetlen átjárás biztosított. A dögönyözőkkel és gombazuhanyokkal egyaránt ellátott külső és belső medencék gyógyvizes „masszázsok” formájában egészíthetik ki a gyógykezeléseket. A Nagyerdő árnyat adó fái között a nyári szezon strandvendégei éppúgy megtalálják a gyógyvizes medencéket, mint a feszített víztükrű 50 m-es, valamint a hullám- és gyermekmedencéket. A debreceni gyógyvíz, amely értékes szerves és szervetlen anyagokban gazdag, különösen alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógyítására. A gyógyászati részlegen közel 40-féle gyógyvízre alapozott kezeléssel, szakorvosok közreműködésével segítik elő a vendégek gyógyulását. A szakorvosok az orvosi vizsgálat eredményeként egyénre szabott kúraprogramot állítanak össze. A gyógyközpontban a hagyományos fürdőterápia mellett a fizikoterápia, mozgásterápia, illetve a pszichológia széles skáláját alkalmazzák.

http://www.aquaticum.hu/

 

Kerekestelepi fürdő és kemping

 

A kerekestelepi fürdőben (Szávay Gyula u. 22. - Lomnicz u. 2-4.) az V. sz. hőforrás kellemes, lágy, selymes, bőrt tápláló és regeneráló hatású vízében, árnyas-fás és napozási lehetőség között választva töltheti el idejét, fürdéssel, pihenéssel. A termálvíz hőmérséklete 42°C. A hőforrás vizének összetétele, gyógyhatása biztosítja a kellemes pihenést, felüdülést, gyógyulást és regenerálást. A szabálytalan alakú medencében egy helyen megtalálható a langyosabb, s melegebb érzetet biztosító tömény gyógyvíz, az átlag 33°C mellett. A kismedence a maga 36°C vizével és a nap melegének hatására még ennél is melegebbel áll a vendégek rendelkezésére. A mellette levő hideg vizes medence (20-26°C) még úszásra is csábítja az idelátogatót a reggeli órákban, vízmélység 50-110 cm-ig. A feltörő hőforrás vize fürdőkúra formájában regeneráló hatással van a reumás betegségekre, porckopás, meszesedés javulására. Ízületi merevségekre, izomfájdalmakra pedig enyhülést ad a szenvedő betegeknek. Mozgásszervi műtétek és törési balesetek után megfelelő fürdőzés esetén, tornával kombinálva, elősegíti a könnyebb mozgást gyógyulni vágyó vendégek részére.

 

Debreceni programok - Debrecen események - Debrecen eseménynaptár